M.O.D.U.S

subota, 1. ožujka 2014.

Veka

Istorija - Ukoliko volite istoriju onda trebate znati da je Vaka osnovana 1967. godine kao firma za proizvodnju roletni. Dvije godine kasnije, jedan od uposlenika je kupio tvrtku i počeo sa razvojem prozorskih sistema.

Profili za prozore i vrata – Veka proizvodi PVC profile za prozore i vrata na stambenim i poslovnim prostorima koji su u izgradnji i renoviranju. Iako se za proizvodnju koristi vinil već godinama oni i dalje razvijaju nove proizvode.
Vrhunske boje – Odaberite 11 prepoznatljivih boja koje izgledaju bogato kao da su stvarno oslikane površine profila. Uz male potrebe za održavanje sa dugotrajnim mat obradom izgeldaju dobro sa unutrašnje i vanjske strane. Takođe su još u izboru opcije obrade površine po uzoru na brušeni metal i prirodni izgled boje drveta (12 opcija za interijer i 5 za eksterijer).
Eko-solucije – Uvode se novi prozori i vrata koje će zadovoljiti zahtjeve EneryStar 6.0 koji će nositi nazi Crossover. Definiran kao optimizirani, sa velikom toplinskom izolacijom i prednošću jedinstvenog dizajna koji će vremenom na tržištu najbolja opcija.   
Razvoj – PVC sustavi profila su nastali po zahtjevima tržišta u skladu sa energetskom učinkovitošću te kao takvi zadovoljavaju čak i prevazilaze danjašnje potrebe. Godine napredne prozorske tehnologije rezultiralo je jednim jedinstvenim sistemom Veka evolution.
Ograde – Osim proizvoda postoji i kompletna linija PVC profila i pribora koje se mogu koristiti za izradu ograda (za poslovne i stambene objekte). Za ispunjavanje građevinskih propisa dostupni su aluminijumski umetci kao i PVC kapice i nosači.
Reprezentativni proizvodi – sistem Euroview 70 DS je profil koji ima sve prednosti te u potpunosti zadovoljava komercijalne zahtjeva za gradnjom. Sa debljinom od 70 mm te uz različite stilove i dodatnu opremu prilagođen je Vašoj arhitekturi. Odlikuje se zaobljenim rubovima, vrlo dobrom toplinskom izolacijom Uw = 1,0 m2K , kvalitetnim dihtunzima, pocinčanim čeličnim ojačanjima i pet komora.
Sistem za kapije – male zahtjevi za održavanjem bez potrebe za naknadnom površinskom zaštitom, lagan za čišćenje to jest štedi vrijeme i novac. Zagarantovani kvalitet, sigurnost i dugotrajnost.
Kombinacija sa drvenim oblogama – ovaj patentirani prozorski sistem sjedinjuje ljepotu i eleganciju sa energetskom učinkovitošću. Ovakvi prozori su uistinu ispunjenje svih zahtjeva koje vlasnici mogu da imaju. Montaža obloga sa unutarnje strane profila takođe omogućava površinsku zaštitu drveta u bezbrojnim opcijama koje su moguće.
Sistem za ulazna vrata – SwingView je ustvari novi proizvod koji ima namjenu da zadrži tradicionalni izgled ulaznih vrata. Osim uvijek potrebnih zahtjeva za čvrstinom nezaobilazne su i boje, kako standardne (svijetli hrast, tamni hrast, tamna višnja, bijelo drvo) tako i nove kao što su ''lovačko zelene'' i ''šampanjac''.
Klizna vrata i prozori – SlideView sistem je namjenjen za klizne pozicije najčešće ugrađivane na objektima u priobalnim područjima. Sa adekvatnim nehrđajućim okovima uz dobar ''paket'' temo stakala daje dodatnu eleganciju Vašem životnom prostoru.


Dostupno na tržištu (sistemi profila) – ukoliko ste proizvođač PVC prozora i vrata onda trebate znati da Veka posjeduje slijedeće sisteme: artLine 82, SoftLine 82, EffectLine, AlphaLine 20, TopLine AD, SoftLine 70 AD, SwingLine, SwingLine 70 AD i VekaVariant. Vekini proizvodi se mogu selektovati po proizvodnim grupama na: prozorske sisteme, sisteme za ulazna vrata, sisteme kliznih vrata, sisteme roletni i grilja. Njihova rješenja se ogledaju u kombinaciji sistema, različitim dimenzijama i oblicima, privlačnim bojama i dekorima kao i ukrasnim lajsnama uz nezaobilazni sistem panela.

Nema komentara:

Objavi komentar