M.O.D.U.S

subota, 1. ožujka 2014.

KBE


Prvenstveno treba istaći da je KBE osnovan 1980. godine kao firma ''Plastičnih materijala za građevinstvo i elektriku'', a da je danas član PROFINE Grupe. Na njihovoj web stranici proizvode su posložili po debljinama, u specijalne sisteme, sustave za zaštitu od sunca uz moguće opcije boja. 

Pa tako ako krenemo od sistema 88 mm jasno je da nudi poboljšanu toplotnu izolaciju, šest komora, moderan dizajn, različite boje, dobra statička svojstva, korišteni reciklirani materijal u jezgri, opcionalni centralni dihtung i visoku kompatibilnost. Profil debljine 76 mm je sa dva dihtunga obezbjeđuje toplotnu izolaciju Uf = 1,1 W/m2K, maksimalnu debljinu stakla (ispune) do 48 mm i zvučnu izolaciju do 47 dB. Dodatne opcije za ovaj sistem su KBE 76 AluClip odnosno aluminijumske vanjske obloge što povećava statičke i vodonepropusne sposobnosti. Masivnije Al obloge su nazvane KBE 76 AluClip Pro što omogućava lako čišćenje, povećava izdržljivost i čvrstinu. Vrijedan pomena je i KBE 76 AddOn odnosno inovativni spoj aluminijuma i PVC-a kao jedinstvene sinteze, posebno upotrebljiv kada su upitanju prozori i vrata sa elementima zaštite od sunca ili za renoviranje. Zbog specifičnosti ulaznih vrata razvijen je i poseban sistem sa termoizolacionim pragovima i povećanim stepenom sigurnosti, a to je KBE 76 Residental Door System. Pod istim nazivom postoji i za sistem debljine (građevinske dubine) 70 mm gdje se još ubrajaju i AluSTAR-70 te ClimaTEC-70 koji vrši sopstvenu regulaciju ventiliranje prostorije. Osim ova tri imaju i sistem 70MD sa pet komora i centralnim dihtungom, serija 70MM sa euro-žlijebom 13 mm za veću sigurnost i KBE 70 mm SELECT kao novi zaobljeni sa uravnoteženim igrom linija a pri tome dosljedan i kompatibilan sa profilima iz ove grupacije. Kada su u pitanju profili za klasične prozore i vrata ostala nam je samo još serija 58 mm koju ukratko možemo okarakterisati kao aktraktivnu za vizualnu privlačnost (sa dva dihtunga i zvučnom izolacijom 5-te klase). 

Namjenski profili su: AirTronic, Chamfered (zakošeni sistem za Britansko tržište), French (namjenjen za Francusko tržište), GlassWin (patentirano rješenje za lijepljenje stakla i krila), PremiDoor 88 (za podizno-klizna vrata), PremiLine (za klizne PVC pozicije), PremiVent (solucije za prozračavanje prostorija) i Sliding (alternativni sistem za PremiLine). Roletne su pouzdani regulatori svijetlosti u objektima, one pružaju pomoć kod hladnoće, toplote, buke, vjetra, kiše, sunca i gubitaka energije. U tom području KBE nudi mini add-on box klasičnu PVC nadgradnu roletnu, new building box koja ima dodatnu vanjsku toplotnu izolaciju i mogućnost montaže rolo komarnika te front mounted box ili u prevodu vanjsku pod 45°. Grilje Gardo, Capri-Ischia i Elba su uglavnom različite po izgledu i debljinama profila dok im je funkcija identična. 

Standardne boje drvene folije po kojima se mogu naručiti profili su: zlatni hrast, orah, mahagoni, tamni hrast, crni hrast, zelena mahovina, tamno zelena, čelično plava, srebreno siva, antracit siva i krem bijela.

Nema komentara:

Objavi komentar