M.O.D.U.S

subota, 1. ožujka 2014.

Salamander



Godine iskustva, akumuliranog znanja i spremnost da se dosljedno realizuju kreativne ideje, sve to je pridonijelo da se otvori put za uspjeh kakav danas ima ova kompanija u sve tri divizije na koje se dijeli (profili za prozore i vrata – koža – tehnički dijelovi i drugi profili). Naravno mi ćemo samo pisati o profilima za prozore i vrata pa tako napominjemo da smo iz programa ovog proizvođača prethodno pomenuli profil Brügmann, ovoga puta ćemo Vam predstaviti dvije serije to jest Streamline i BluEvolution kao i namjenski profile za ulazna vrata, ograde, fasade, grilje i roletne.

BluEvolution: 92

Proizvođač ovaj sistem naziva profilom odnosno prozorima budućnosti, a iz razloga što on ujedinjuje vrhunsku i modernu tehnologiju (u potpunosti izrađen u Njemačkoj) te pragmatičan dizajn nove generacije prvorazrednih prozora. Optimiziran u profil od šest komora sa građevinskom dubinom od 92 mm sa izvarednim svojstvima toplinske izolacije uz odličnu energetsku efikasnost. Sa filigranskom preciznošću uz visinu od samo 118 mm, omogućava solarne dobitke u vidu velike količine svijetlosti, 100% reciklirajući i u mnogim drugim aspektima je najbolji izbor sa izradu pozicija na novim objektima ili prilikom renoviranja.

BluEvolution: 82

Optimalna izolacija – kroz inovativni profil od 6 komora sa građevinskom dubinom od 82 mm i sofisticiranom tehnologijom brtvljenja; Ekonomičan – kroz korištenje istog ojačanja za okvir, krilo i prečku; Izvaredna izolacija – sa čentralnim dihtungom; Komninacija sa sistemima AD i MD – kroz zaptivni sistem sa dvije brtve (AD) kao i standardni ili opcionalni uz centralni dihtung (MD) okvir; Odgovoarajući pribor – kroz simetričnu i laganu montažu omogućava korištenje i profila iz serije Brügmann AD; Energetska efikasnost – kroz staklo do 52 mm ili do 54 mm uz ljepivu traku; Reciklaža – 100% za ponovnu upotrebu svih komponenti;

BluEvolution: 82 Alu

Za optičku prefinjnost Salamander nudi kvalitetne aluminijske obloge, eloksirane ili plastificirane u boju po RAL karti sa mat ili glatkom teksturom praha, DB boje ili NCS nijanse – sve želje kupaca mogu biti ispunjenje. Spojeve moguće variti ili postaviti brzo i jednostavno na namjenske kopče te ostvariti toplotnu izolaciju Uw = 0,74 W/m2K.

Streamline

Velikodušni popusti – omogućava korištenje svih komercijalno dostupnih ispuna sa dobrom izolaciom i velikim stepenom sigurnsoti; Velika čelična ojačanja – garantuje najveću stabilnost; Klasično elegantan izgled – u kombinaciji sa najnovijim prozorskim tehnologijama; Otporan na vremenske neprilike – zahvaljujući vrlo gustoj strukturi; Visoka kvaliteta folije za površinsku zaštitu – širok izbor boja; Smanjeni troškovi energije i veća kvaliteta života – sa pet ili sedam komora uz dve dihtunga.

Streamline Alu

Nikada nije bilo lakše da se ujedine prednosti aluminijuma i vinila jer Al obloge pružaju savršenu zaštitu od svih vremenskih prilika i gotovo neograničene varijacije sa bojama. Inovativna trajna veza između aluminijuma i vinila stvara visok stupanj pouzdanosti, trajnosti i stabilnosti.

Streamline MD

Energetska efikasnost – trostruko brtvljenje za optimalnu zaštitu od vremenskih neprilika; Sastav komora: velike predkomore; Stalna funkcionalnost; Pouzdana sigurnost – kroz velika čelična ojačanja; Jednostavno održavanje – površina od kvalitetnog PVC-a; Raznolikost boja.

Streamline Guling System

Mokro vezivanje – spajanje krila i stakla sa tečnim ljepilom (WSG); Suho vezivanje – sastavljanje krila i stakla ljepivom trakom već montiranom na profilu (DGS); Odlična izolacija – bez čeličnih ojačanja; Maksimalna fleksibilnost – opiconalna mogućnost ugradnje ojačanja u krilo; Maksimalna stabilnost – preko sigurnog prenosa opterećenja čak i sa težim staklima; Minimalno servisiranje i održavanje kroz smanjenje ukupne težine elementa.

3D

Atraktivan profil za prozore sa građevinskom debljinom od 76 mm, nije samo vizualni vrhunac za svakog dizajnera prozora nego i otvara prostor za jedan od najvažnijih faktora u ljudskoj dobrobiti (prirodno dnevno svijetlo). Sa tri dihtunga, profil pruža najveći novi toplotne izolacije, zvučne i zaštite od provale. Tehničke specifikacije: Uf = 1,3 W/m2K, zvučna izolacija 46 dB i klasa 2 zaštite od provale.

2D

Osim elegantnog izgleda, 2D profil, sa konstrukcijskom debljinom 60 mm, takođe nudi impresivanu funkcionalnost. A maksimalna stabilnost i jednostavnost su najbolji temelj za prozore sofisticiranog dizajna. Tehničke specifikacije: Uf = 1,4 W/m2K, zvučna izolacija do 46 dB i klasa 2 zaštite od provale.

AD

Dozvoljava upotrebu svih komercijalno dostupnih ostakljenja, velika čelična ojačanja garantuju pouzdano funkcionisanje i dug vijek trajanja, pet komora sa dva dihtunga, posebno lagan za održavanje i izuzetno otporan na vremenske uslove, mnoge varijacije boja.

AD Alu

Aluminijumske obloge sa područjem primjene: prozori sa otvaranjem oko vertikalne i horizontalne ose kao i za ulazna vrata.

MD

Fokus kod projektovanja prozora uvijek je na jednom faktoru, a to je lična dobrobit, posebno prilikom odabira profila, što poziva na savršenu sintezu finkciije i izgleda. Profil ne samo da mora biti vizualno privlačan, mora biti uvjerljiv u smislu visoke funkcionalne pouzdanosti, stabilnog oblika, sa prvoklasanom toplotnom i zvučnom izolacijom. Ovaj MD profil ispunjava visoke zahtjeve uz građevinsku dubinu od 73 mm sa 5 komora i centralni dihtung.

Ulazna vrata (JetLine, Podizna i klizna vrata, BluEvolution 92 i 82, Stremline, AD)

Kao sistem profila za podizno-klizna vrata JetLine ima izbalansirana strukturni dizajn koji jamči dugotrajnost i pouzdanu funkcionalnost. Vizualano, on takođe zadovoljava najviše zahtjeve i može se kombinovati skladno sa profilima iz Salamaderovih sistema za prozore. Pored JetLine-a postoje i tehnička rješenja za paralelno klizna vrata. U okviru prozorskih sistema kao što su BluEvolution 92 i 82 te Streamline i AD nalaze se i profili za ulazna vrata veoma dobrih karakteristika.

Ograde

Moderni sistemi za ograde daju poseban izgled Vašem objektu. Oni nisu samo dekorativne granice, oni takođe pružaju efikasnu privatnost i zaštitu. Slijedećih su karakteristika: otporni na vremenske uslove, nema ljuštenja boje, nema potrebe za održavanjem, brušenjem ili površinskom zaštitom, nema pukotina, jednostavna montaža, lako čišćenje, UV-otporni i 100% se može reciklirati.

Fasade

Resysta je inovativni materijal od polimera i ljuske riže. Za razliku od prirodnog drveta nema truleži, neblijedi, nema pukotine i nerazdvaja se. Kombinacija navedenih materijala čini proizvod izuzetno otporan na vremenske uslove uzrokovane suncem, kišom, snijegom, ledom, slanom vodom i hlorom. Sistem je privlačan element dizajna za komercijalne projekte. U inteligentnom projektu omogućava veoma jednostavnu ugradnju uz optimalan odvod vode koji je osiguran ako se montira horizontalno.

Grilje

Moderno a tradicionalno, trajno, stabilno, uz domaćinsku atmosferu. Sve više ljudi je u potrazi za tradicionalnim vrijednostima, a tradicija je zarazna kao i moderan dizajn u arhitekturi i dizajnu enterijera. Trenutni sistem za grilje doživljava renesansu kao element dizajniran za zaštitu privatnosti i kao dugotrajna alternativa za kovencionalne drvene.

Roletne

Opustite se i uživajte u životu, osjećajte se jako ugodno jer sa roletnama možete brzo stvoriti atmosveru sigurnosti u bilo koje doba dana i noći odnosno bilo koje doba godine. Zaštitite se od neželjenih pogleda, spječite pretjerano zagrijavanje prostorija, povećajte izolacijski učinak, smanjite troškove grijanja, umanjite mogućnost od provale, produžite vijek trajanja Vaših prozora

Dizajn, struktura, funkcionalnost, ventilacija, održavanje

Dizajn profila sa ravnim, zaobljeni, poluzaobljenim ivicama te renesansnim i profilima u istoj ravni uz veliki izbor boja učiniće Vaše fantazije realnim. Struktura isti sa 5 do 7 komora te dva ili tri dihtunga omogućava izradi prozora svih mogućih oblika pri čemu možete postići željenu toplotnu izolaciju, zaštitu od buke i provale. Pomoću ClimAktiv-a se može ostavariti i prirodno provjetravanje prostorija, a čišćenje i održavanje je svedeno na minimalnu mjeru.

Nema komentara:

Objavi komentar