M.O.D.U.S

subota, 1. ožujka 2014.

Gealan


Tekst o GEALAN-ovom PVC profili učinićemo interesantnijim ukoliko Vas na samom početku upoznamo sa njihovim serijama, izvedbama STV i IKD, bojama i namjenama. Naime, GEALAN-ovi proizvodi odnosno profili se izrađuju za identiče oblike i dimenzije sa tri, četiri, pet, šest i sedam komora te sa različitim debljinama vanjskih stijenki kao i dvije opcije reciklaže. Asortiman proizvoda se ogleda kroz serije S 3000, S 7000IQ, S 8000IQ, S 9000 kao S 7000IQ plus i S 8000IQ plus za pasivne kuće. 

Serija profila S 3000 je univerzalni sistem dubine ugradnje 62 mm razvijen za sve potrebe izrade prozora. Odlikuje se vrlo racionalnom mogućnošću obrade, na raspolaganju su u najrazličitiji profili krila u izvedbi s pomaknutim, polupomaknutim plohama ili dizajnirane izvedbe, kao i rješenje s 5 komora i varijanta s reciklirajućom jezgrom uz odgovarajuće ukrasne okvire. Za debljine stakla ili neke druge ispune od 33 mm do 49 mm, u 10 standardnih akrilnih boja i 6 standardnih drvenih dekora. Moderni prozori trebaju onemogućiti i stvaranje gljivica u prostorijama, a GEALAN je za to pronašao rješenje u AIR WATCH-u i GECCO uređajima za ventilaciju. Za seriju S 7000 IQ će reći da je inovativan sistem profila za izradu prozora sa toplotnom izolacijom 1,2 W/m2K, uskom vidljivom širinom, velikom protuprovalnom zaštitom, visokom statičkom čvrstoćom i ekstrudiranim dihtunzima u crnoj i boji bijelog papira. Sa namjerom da unaprede finalne proizvode kao što su prozori i vrata, GEALAN mrežica protiv insekata isporučuje se po izboru kao okvir za rastezanje ili za okretanje. Prednosti sistema S 8000 IQ je 74 mm dubine ugradnje za dobrom zvučnom i toplotnom izolacijom, velikom glavnom središnom komorom za preuzimanje velikih čeličnih učvršćenja sa ukupnim brojem komora od 4 do 7. Pojačanu izolaciju kao i zaštitu od sunca moguće ostvariti pomoću nadgradnih roletni sa i bez integrisanih komarnika (dimenzije kutija 150, 170, 190 i 210 mm) uz razne vrste pogona: motorni sa više vrsta upravljanja, sa remenom i pomoću kurble. Sistem S 9000 je najnoviji sa ugradbenom debljinom 82,5 mm i srednjim dihtungom te šest komora. Omogućava toplotnu izolaciju od 0,92 W/m2K, visoku razinu komfora i velike uštede. Za sve koji preferiraju prirodan izgled, a ne žele izostaviti prednost moderne tehnologije, tu su PVC prozori sa drvodekor izgledom koji se preporučuju kao elementi klasičnog stila kod renoviranja starih kuća. Boje (drvodekor) koje možete imati su: mahagoni, zlatni hrast, orah, antracit siva, planinski bor, zimski daglas, svijetli hrast, prirodni orah, trešnja, lješnjak itd. (ukupno 34 opcije). Sustav S 7000 IQ plus sa okvirom dubine 83 mm, izvrsnom toplinskom izolacijom 1,00 W/m2K (uz pomoć stakala i 0,61 W7m2K), uz šest komora, pogodan za održavanje, atraktivan dizajn, poslednja tehnička dostignuća, bezvremenska elegancija, visoka stabilnost, u sredini sa brtvom naslonjenom na središnju izbočinu, jednostavno svestran. Veoma sličan seriji 7000 IQ plus je i 8000 IQ plus uz nešto slabiju toplotnu i zvučnu izolaciju sa četiri, pet, šest ili sedam komora, bez srednjeg dihtunga ali kompatibilan sa profilima iz serije 8000 IQ. 

U izvedbi STV (statički suho ostakljenje) svi profili mogu povećati toplinsku izolaciju, pojačati stabilnost (prednosti u funkcionalnosti okova), ostvariti bolju sigurnost i na kraju uštedjeti. Sa IKD izvedbom (intenzivna izolacija jezgra) odnosno profilom punjenim pjenom nema dodatnih ulaganja u čelična ojačanja, enormno povećanje toplinske izolacije, jednostavna reciklaža i smanjeno opterećenje upućuje na samo još kvalitetniji krajnji proizvod. Za sve vrste otvora (prozore, vrata, roletne, klizne, podizno-klizne, roletne, grilje) GEALAN posjeduje namjenske profile pa čak po potrebi i aluminijumske obloge.

1 komentar:

  1. Posle ovakvog teksta prozori i vrata su kupljeni bez i trunke dileme.

    OdgovoriIzbriši